lauantai 17. toukokuuta 2014

Hiustenpidennyshistoriani

Täytyy kyllä sanoa, et hiustenpidennykset on ihan loistava keksintö (varsinkin tällaiselle kärsimättömälle hiustenkasvattajalle)!


Klipsipidennykset vuodelta 2013.
Kuvaaja: Anna W.
Hiustenpidennyshistoriani alkaa lukiosta, jolloin käytin klipsipidennyksiä. Parturi-kampaajaksi opiskellut ystävättäreni sellaiset joltain hius- ja muotimessuilta minulle osti. Nykyäänhän niitä saa jo melkein jokaisesta kampaamosta ja ainakin Cybershopista ihan kohtuullisella hinnalla, mutta about 10 vuotta sitten oli ajat toisenlaiset (APUA! Olen vanha.).

Tässäpä ihan ensimmäiset klipsipidennykseni!
Noh, klipsejä ahkerasti käyttelinkin vuoden verran ja sitten päätinkin ottaa sinettipidennykset, jotka olivatkin aivan ihanat ja niiin helpot - aluksi.

Tässä tukka about viikko laiton jälkeen.
Simply Naturalin sinettipidennys.
 Simply Naturalin sinettejä laitettiin ja hintaa tuli koko pään pidennykselle, 50 cm hiuksella, 250 euroa (nykyään tuossa samassa kampaamossa maksaa tällainen sinettipidennys 609 euroa). Laitto kesti 3,5 tuntia.
Aluksihan tuo oli todella helppo. Piti vain muistaa, että ei saa laittaa hoitoainetta ihan tyveen ja yöksi letittää, ettei mene takkuun. Puolen vuoden aikana irtosi yksi ainoa sinetti, kun se jäi painavan laukun olkahihnan alle eli kestävät oli! Olihan siellä juuressa sit rastoittumaa, kun ei niitä sit jaksanu kuitenkaan kunnolla ihan loppuun asti hoitaa.

Yllättävän hyvänä tukka kuitenki pysyi.
Tämä ihan loppuaikaa ennen sinettien poistoa.

Melkeen tuli itku ja paniikki, ku otettiin sinetit pois ja oma tukka lähti siinä samalla. Säälittävä, ohut, kynitty hiirenhäntä ja kipeät ohimot. Kaksi viikkoa pystyin pitämään taukoa ennen uusien pidennysten laittoa ja sit kipeeseen päänahkaan uudet, halvat, huuto.netistä tilatut sinetit, jotka oliki ihan liian pitkät ja näytti kauheelta. En niitä sit pitäny ku vajaat kaks kuukautta.
Klipsipidennysten kanssa sit temppuilin jonkun aikaa, kunnes kaveri kaipas hiusmallia Tampereen hius- ja muotimessuille. Päähän laitettiin punaiset ja keltaiset teippipidennykset, joista sitte leikattiin haluttu malli. Oltiin sijalla seitsemän. :)

Tampereen Hius- ja Muotimessut 2008.

Tän jälkeen aloinki sit aika pian himoita pidennyksiä taas ja otin ne teippimenetelmällä, jota suosittelen muillekin! Teippejä saa helposti ite fixattua, vaihdettua ja vaikka laitettuakin koko päähän, jos vaan peilin kautta saa kädet ja silmät pelittämään yhdessä. :D Pitää vaan huolehtia, että on hyvä teippi käytössä. Ite suosin Simply Naturalin teippiä ja B*long- ja Simply Natural-teippihiusnauhoja. Kävi hyvä tuuri kun pari vuotta sitten Salossa lopetti kampaamo, jolla oli hiustenpidennysten myyntiä. Myivät loppuvaraston kirpputorilla aluksi 50% alennuksella alkuperäisestä hinnasta ja lopuksi vielä 70% alennuksella tuosta alennuksesta! :O Ostinki kaikissa väreissä pidennyksiä, myös ompeluhiusnauhaa, jota piti tietenkin päästä kokeilemaan..

Kun pidennys ommellaan päähän, tehdään ensin ohuita ranskanlettejä vaakasuunnassa aivan hiuksen tyveen ja sitten vaan vahvalla langalla ommellaan hiusnauha kiinni lettiin. Kuukauden verran näyttää hyvältä ja sit onki aika irrottaa hiusnauha, tehdä letit uudestaan ja ommella taas kiinni.
Tä on näistä ehkä helpoin ja nopein + vahingoittaa vähiten omaa tukkaa. Jostain syystä en kuitenkaan oo tätä kokeillu ku pari kertaa. Jotenki se huolto tulee niin äkkiä, et en jaksa si raahautua sinne jatkuvasti. Ompeluhiusnauha on muuten välillä halvempaa ku valmiit klipsipidennykset, ni sillo kannattaa ommella ite ne klipsit kiinni. Vähän näkee vaivaa, mut voi tulla paljonkin edullisemmaksi!

Itse oon todella onnellisessa asemassa siinä mielessä, et oon vaan kahdesti joutunu pulittamaan laitosta täyden hinnan. Aina muuten on ollu joku osaava tuttu, joka on laittanu. :)

Nyt oon vuoden kasvattanu omaa tukkaa ja ollu ilman kestäviä pidennyksiä. Oon jo tottunu tähän, et pää ei paina suihkun jälkeen tonnia, eikä oo mitään tunnin hiustenkuivausoperaatiota, et saa mennä nukkumaan tai kehtaa lähteä ulos. Hiukset voi pestä normaalisti, eikä oo mitään klimppejä tiellä ja hoitoainetta saa mennä juuriin asti.
Aina ajatteli, et pitkien hiusten kanssa olis niin paljon helpompaa, mut eihän se todellakaan niin oo! :D

Nyt aion pitäytyä noissa klipsipidennyksissä ja jos oikein kunnon pidennykset vielä otan, ni ompelumenetelmällä. Olis tukkakin siihen jo valmiina.. :3

Tällainen varasto näitä löytyy parhaillaan.
Oranssi ja ruskea toisessa reunassa on ompeluhiusnauhaa
ja loput klipsipidennyksiä. Mustat teippipidennykset puuttuu kuvasta.
 


Tässä vielä klipsitukkakuvia omasta kokoelmasta jokusen vuoden takaa:


 


 2 kommenttia:

 1. Tää oli aika hauska juttu! Mun kokemus sineteistä on hyvin samankaltainen, oli melko hirveää olla aluksi ihan vaan omalla tukalla sinettien poiston jälkeen. Olisko siitä mennyt kaksi viikkoa, kun leikkasin ihan lyhyen tukan... Ohops.

  Ompelupidennykset on olleet mulla klipsien lisäksi parhaiten toimiva ratkaisu, huoltoväli 3kk, jätte fin! Teipit taas sain käydä uusimassa vain kerran viikossa, kun eivät mun lasisessa tukassa kuulemma pysyneet. Kolme kertaa kävin laitattamassa uudestaan ja sitten totesin, että ei kyl pysty enää. Saattoipa olla tekijässäkin ehkä vikaa?

  Mut noi punakeltaset pidennykset, oioi! <3__<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi punakeltaiset oli kyl ihanat! <3 Pitää ehkä jossain kohtaa uusiks kokeilla. Keltainen vaan aika nopeesti muuttu oranssiksi, ku punainen väri tarttu siihen si tietty pesujen yhteydessä, ku en jaksanu alkaa erikseen pesemään värien mukaan. :D

   Lasimaiseen hiukseen ei varmaan teippi oo paras, ku liukuu varmaan herkästi alaspäin ja sit irtoaa tietty. Ja oon huomannu, et teipillä on tosi paljon merkitystä. Halpisteippejä sai jatkuvasti olla vaihtamassa, mut toi Simplyn oli tosi hyvä, eikä maksa ku 10e!
   Kiva, et oot kans löytäny kuitenki sen ns. oman pidennystekniikan! :D

   Poista