tiistai 3. kesäkuuta 2014

Muutoksen tuulia

Lyhyessä ajassa voi tapahtua niin paljon. Avoero, muutto pois, muutto takaisin, töitä, koulua, asunnon metsästystä..

Kävi siis näin, että avoerottiin ja muutinkin heti pariksi päiväksi tavaroineni pois. Asuntoa en kuitenkaan heti saanut, joten muutin takaisin, kun saatiin asioista puhuttua, eikä mitenkään huonoissa väleissä tai riidoissa olla. Hyvin pystytään saman katon alla asumaan.
Pidettiin muuten eilen erobileetkin keskenämme ja kierrettiin kuppiloita ja kivaa oli!


Mut täytyy kyllä sanoa, et luottotiedottomana on hyvin vaikea löytää asuntoa!
Onneks ei sentään oo merkintää mistään vuokrien maksamatta jättämisestä, ni on mahdollisuus saada asunto TVT:ltä, jos vaan vapautuis sopivan hintainen kämppä jostain. Ns. pakolliset laskut oon aina hoitanu. Tähän asti on riittäny, ku on kertonu rehellisesti miksi luottotiedot on menneet ja onhan siitä jo aikaakin kuus vuotta. Koko ajan velkoja jokaisesta palkasta maksan pois, mut hidasta on, ku summa sen verran suuri.
Monessa paikassa tuntuu olevan niin, että luottotiedottomuus evää suoraan mahdollisuuden saada asunto.
Oon muuten yhdessä työhaastattelussa myös törmänny tilanteeseen, et luottotiedottomuus oli este työpaikan saannille, vaikka oli kyse ihan kenkäkaupassa työskentelystä. Ja mullakin oli alasta silloin kokemusta viitisen vuotta, ni meni sen edelle. :O

Kouluihin pitäis ottaa joku elämäntaitojen oppiaine, vaikka viimeiselle opiskeluvuodelle. Ei mulla ollu hajuakaan, et on mahdollisuus saada jotain tukia, kun käy töissä (esim. soviteltua päivärahaa). Kolme vuotta olisin sellasta saanu ja pystyny pitämään luottotiedot kunnossa, mut en vaan tienny tollasesta eikä kukaan kelassa edes neuvonu hakemaan, vaikka asumistukea sain ja sen merkeissä asioin. Toimeentulotuenkin luulin kuuluvan työttömille, enkä edes ajatellut hakea, kunnes joku tuttu kertoi sellaista saavansa kun on vähemmän töitä joinain kuukausina. Sitä sitten hain lopulta ja sainkin jonkun pienen summan, diakoniasta kans sai 20e "lahjakortin" joka toinen kuukausi.

Onneks nyt on tilanne parempi ja töitä taas riittää. Jälkiviisaana on tietty helppo miettiä miten on ollu tyhmä ja olis pitäny ajoissa pyytää apua porukoilta tai edes kertoa, et on jotain vialla, mut ei vaan oma luonne antanu periks.

"Minä selviän tästä itse!"
Niinpä.
 

 

Jos avoeron positiivisia puolia miettii, ni nyt alan taas saada asumistukea. Avoliitossahan sitä en voinut saada puolison tulojen takia, vaikka itsehän oman vuokrani + kuluni maksan.
Ei ihan tätä päivää tuo ajattelu.

Vakaasti kyllä uskon, että asunnon vielä löydän. Pari aika ihanaa vaihtoehtoa on ja niistä oon yhteydenottopyynnön laittanutkin. Onneks ei oo kiire asian kanssa, vaikka tietenki muuttaisin vaikka heti pois, jos asunnon vaan löytäisin. Alkaa ahdistaa noi pakatut kamat sikin sokin ympäriinsä.
Sais alkaa kämppää laittamaan oman näköiseksi ja koiratki pääsis totuttelemaan uuteen ympäristöön.

Asioilla on tapana järjestyä.

5 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen teksti kuitenkin, vaikka vakavista asioista kyse. Toivottavasti asunto löytyy pian. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Eipä nurina tällaisessa tilanteessa mitään auta. Parempi ajatella positiivisesti, ni mielikin on parempi! :)

   Poista
 2. Vittu sä olet tyhmä! A. Kävit laurin yläastetta. Noh siellä oli "elämäntapa opetusta". Että mitä tehdä kun muuttaa omilleen. B. Oisko ollu fiksua ottaa ite selvää asioista. Säälittävää keksii tekosyitä ettei kukaan kertonut. Missä sun saatanan maalaisjärki? C. Erobileet? Kannattaa miettiä miten puhut ex avopuolistostas varsinki ku asut loppupeleis sen luona ja haukut sitä silti ihan kuus nolla facebookis D. Onnea vaan kämpän hakuun sun luottotiedoillas. Tekosyitä, tekosyitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A. En ole käynyt Laurin yläastetta, joten emme taida tuntea toisiamme.

   B. Ei ollut tarvetta aiemmin hakea tukia, koska töitä on ollut. Muutto ja sen mukanaan tuomat taloudelliset muutokset ikävä kyllä ajoivat kierteeseen, jossa velkaa koitettiin paikata velalla. Kaikki eivät ole heti peruskoulun jälkeen aloittaneet Kela- ja sossukierrettä.

   C. Niin. Pidimme erobileet ja lähdimme ulos keskenämme, selvitimme asioita. Kyllä asumme yhdessä siihen asti, että asunnon saan eli ensi viikkoon. Milläköhän tavalla olen häntä haukkunut? Mielestäni olen varsin totuudenmukaisesti kuvaillut tilannettamme. Tarkoitus on toki ollut jakaa tietoa vain ystävilleni, mutta ilmeisesti sinne on päätynyt myös sinne kuulumattomia.


   Poista