lauantai 31. tammikuuta 2015

Maidoton, munaton ja gluteeniton porkkanakakku

Hola!

Pidän huomenna kotikirppiksen ja ajattelin sinne leipoa sellaista tarjottavaa, mitä kaikki vieraat voivat syödä ja jos jotain jää, niin voin sitten itse vetäistä naamaan loput (tosin tomusokerissa on perunatärkkelystä eli en kovin paljon uskalla syödä - välttämättä - niin varmaan).

Leivon toooodella harvoin, mutta tä oli niin helppo, että jos minäkin onnistuin, niin onnistuu varmasti ihan kuka vain!

Porkkanakakku (pieni pellillinen)

1 banaani
1 dl soijajuomaa
1 dl steviaa
3 dl tomusokeria
5 dl porkkanaraastetta
2 dl kookosöljyä
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
kardemummaa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta

Tadaa! Valmis pohja!

Kuorrute

500 g soijajogurttia
3 dl tomusokeria
sitruunan mehua

Ihan ensimmäiseksi kannattaa siivilä vuorata parilla suodatinpussilla ja kaataa jogurtti siihen päälle, jotta ylimääräinen neste suodattuu pois. Anna valua jääkaapissa yön yli tai ainakin useamman tunnin ajan.

1. Murskaa banaani ja sekoita kermaiseksi soijajuoman kanssa. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää porkkanaraaste ja öljy, sekoita.
3. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taas.
4. Levitä pellille ja paista uunin keskitasossa 20-25 min 200 asteessa.
5. Anna pohjan jäähtyä ja levitä kuorrute päälle.
6. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Valmis!

Tähän voi tosiaan käyttää sokeria, fariinisokeria yms., mutta jostain syystä omaan kauppalappuun en muistanut sokeria kirjoittaa, joten tomusokerilla ja stevialla mentiin ja onnistui ihan hyvin.
Koe-erään käytin pelkän gluteenittoman jauhoseoksen sijaan puolet kaurahiutaleita, mutta ei oo täysin gluteenittomia, ni en huomiseen satsiin uskaltanut laittaa. Kokeilin myös jogurttikuorrutetta ilman suodattamista, mut ei se oikeen toiminu. Kastiketta enemmän muistutti, vaikka kyllähän seki sitten hyytyi jääkaapissa ollessaan ihan kivasti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti