maanantai 23. helmikuuta 2015

Elämää kissakoiran kanssa

Marraskuun loppupuoliskoako se oli kun selailin Apula-lemmikkipalstaa töissä ja törmäsin ilmoitukseen, jossa oli kuva chihuahuasta ja sen neljästä pennusta. Yksi pennuista oli paljon muita pienempi ja muutenkin näytti erilaiselta, joten päätin lukea ilmoituksen kokonaan.
Chihuahuan adoptoima kissanpentu etsi uutta kotia ja luovutus olisi tammikuussa.
Töiden jälkeen heti soitin pennusta ja sovittiin, että menen sitä katsomaan joulukuun puolenvälin jälkeen.
Kävin sitten pentua katsomassa, kaikki oli oikein hyvin ja ihastuin! <3 Maksoin varausmaksun ja sovittiin hakupäivästä. Odotellessani kissaa kotiin, lähetteli ihmisemo kuvia pennusta.
24.1. kävin Villan hakemassa Salosta ja ihan ensimmäisistä päivistä asti on tuntunu, että olis aina ollut täällä.  Tyyppiä on tosiaan kutsuttu jo pentukodissaan Villaksi ja tunnistaa nimensä, niin en viitsi sitä enää vaihtaa. Onhan se kyllä ihan hyvä nimi tolle muutenkin.

Tästä kuvasta näkee aika hyvin ton turkin. Kihara ja pehmeä. <3
Kotiin tultuamme laskin kantokopan maahan ja avasin oven. Koirat meni heti moikkaamaan tulokasta ja hetken totuttelun jälkeen uskalsi pentukin tulla ulos. Sähisi ja murisi koirille ensimmäisenä päivänä, mutta illalla jo yritti mennä Arthurin päälle nukkumaan. Sopeutuivat kyllä paljon nopeammin kuin ajattelin.
Koirista Arthur muutaman päivän nihkeili, mut Jekku kyllä omi penikan itselleen. Leikkivät ja juoksivat ympäriinsä, mikä onki ihan hyvä, ku ei toi Arthur oikein leiki, ni saa Jekkukin leikkiseuraa.
Ekat pari päivää pentu kävi pissalla sanomalehdellä. Koiranpentujen kanssa siihen siis oppinut. Sitte siirsin sanomalehden hiekkalaatikkoon ja ku oli päivän totutellut, ni otin lehden pois ja tajus kyllä heti, et mikä on homman nimi. Sit laitoinki pari päivää myöhemmin kannen Booda Dome-laatikkoon eikä tyyppi edes ihmetelly sitä.

 Kissaemohan hylkäsi tämän pennun heti syntymän jälkeen jostain syystä, mutta onneksi chihuahua, jolle juuri syntynyt kolme pentua otti kissanpennun hoitaakseen. Ei ollut siis tietenkään oppinut koiraemolta hiekkalaatikkokäyttäytymistä. Taloudessa onneksi oli toinen kissa, jolta oli matkinut ja ihmisemokin käynyt laatikolla tutustuttamassa.

Villa on tosiaan syntynyt 5.11. joten vähän ennen kuin täytti 12 viikkoa saapui, mut ehkä se ei parista päivästä oo kiinni ja olihan koiraemoki sen jo vieroittanut tissiltä samaan aikaan kuin oikeat pentunsa. Ihmisemo sitte ruokkinu vielä pullosta.
Öisin heräilen siihen, että alkaa lutkuttaa korvalehteä ja samalla polkee tassuilla. Aamuisin kans sama ja joskus päiväuniaikaan myös. :D
Oon nyt koittanut vieroittaa tästä tavasta, mut kyllä edelleen vähintään kerran päivässä on korvassa jotain ylimääräistä. Eihän toi muuten haittais, mut on tullu korvalehtiin pienet ruvet imemisestä + tuntuu inhalta kynnet poskessa ja niskassa.

Hauska tapaus on kyllä. Kehrää paljon, todella leikkisä, kaikkiruokainen, jutustelee välillä paljonkin, sylivauva, hellyydenkipeä, seurallinen ja sosiaalinen kissa.
Ulkoilemassakin ollaan muutama kerta käyty ja hyvin se sielläki näyttäis kulkevan koirien kanssa samaan tahtiin, vaikka hihna ärsyttääkin.

Toisessa silmäluomessa Villalla on alikehittymä, joka on kissojen perinnöllinen silmäsairaus ja esiintyy esim. burmilla, joita saa toistaiseksi käyttää selkirk rexin kasvatuksessa Suomessa, koska rotu on niin harvinainen.
Eihän tä oma katti siis ole puhdasrotuinen, emo on maatiainen ja isä selkirk rex, mutta ulkonäöltään ja turkiltaan kyllä muistuttaa puhdasrotuista.

Silmäluomen alikehittymän huomaa tässä hyvin.
Ja niiiin isot tassut! <3

2 kommenttia:

  1. Apua miten herttaisen näköinen tapaus! Aiheuttaako tuo silmäluomen tilanne jotakin vaivoja kissulle (näkökyvyn lisäksi tietty) vai onko se enemmän kosmeettinen haitta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on ihana! <3 Toistaiseksi on ollut vaan kosmeettinen haitta, mutta voi tulla ongelmia, jos sidekalvo ärtyy, kun ei silmä saa tarpeeksi kosteutta ja suojaa luomelta. Sit voi tulla bakteeritulehdus, sarveiskalvo voi samentua ja se vaikuttaakin näkökykyyn. Kirurgisesti korjataan luomea, jos jotain tällasta tulee. Toivottavasti ei..

      Poista