keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Punkkeja ja silmätulehdus, iiiik!

Harvemmin oon törmänny siihen, että maaliskuussa olis punkkeja tullut vastaan, mut tänään facessa oli jo kuva, jossa koira sellasen oli itseensä saanut. Kai se on aloitettava taistelu punkkeja vastaan.

Tällasissa maisemissa päivittäin mennään,
ni punkkisuoja on kyllä aivan pakollinen.
Oon tässä vuosien varrella kokeillut yrttipantoja ja sellasta niskaan laitettavaa nestettä, mutta ne on olleet yhtä tyhjän kanssa. Muutenkaan en oo kauheen innostunut mistään ns. oikeista myrkyistä, ku kissa ja koirat keskenään leikkii, ettei tuu mitään ihmeellisiä oireita.
Viimeiset pari vuotta on kesät menny punkittomasti, kun on koirat saanu valkosipulia tai valkosipuliöljykapseleita kuurina punkkien esiintymisen ajan. :) On voineet metsässä ja heinikossa remuta rauhassa.
Olen siis antanut puolikkaan tai kokonaisen valkosipulin noin joka toinen päivä per koira. Pienemmälle 3,5 kg painavalle (Aatu) puolikkaan ja 5 kg painavalle (Jekku) kokonaisen. Mitään vatsaongelmia ei ole tullut ja Jekku jopa vetää sen sellaisenaan. Arthurille täytyy piilottaa ruokaan ja herkkuja kans, et varmasti syö.
Valkosipuliöljykapselit oon puristanut koirille ruoan päälle kuppiin ja se meneekin helposti alas. Ne ei kans haise millekään, ni on ehkä kivempia käsitellä.Ei oo muuten ollut Jeudokia reilun neljän vuoden aikana kertaakaan kipeänä, mutta nyt sillä oli silmätulehdus.
Silmä punoitti, siristi silmää, kunnes ei enää avannut ollenkaan, vilkkuluomi oli paljon enemmän esillä kuin normaalisti. Välillä tassun kanssa myös hieroi silmäänsä.
Totta kai tä alkoi sunnuntaina. Nice. Mietin maksanko eläinlääkäristä useamman satasen, vai kokeilenko luontaisempaa hoitoa. Päätin siis kokeilla samaa millä oon oman silmätulehduksenkin joskus saanut ohi menemään, ja jos ei näkyis seuraavaan päivään mennessä muutosta, ni eläinlääkäriin sitte käymään.
Pyyhin silmää säännöllisin väliajoin kiehautetulla, jäähdytetyllä vedellä ja laitoin muutaman kerran päivässä kosteuttavia silmätippoja. Kerran päivässä pyyhkäisin silmää myös kookosöljyllä.
Ensimmäisenä päivänä muutaman tunnin hoidon jälkeen silmä alkoi jo pysyä pienesti auki, mutta edelleen punoitti kovasti ja tassulla koitti hieroa.
Maanantaina aamulla silmä oli jo parempi, mutta vilkkuluomi näkyi edelleen + satunnaisesti hieraisi silmää tassulla. Tiistaina aamupäivästä silmä oli täysin kunnossa ja muutenkin Jekku käyttäytyi ihan normaalisti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti