maanantai 27. huhtikuuta 2015

Vegaaninen hapankaalipata

Oon jo pidempään halunnut testata hapankaalipataa ja nyt hopottajilla oli sattumalta Rasilaisen kampanja, joten pakkohan sitä oli kokeilla.
Mitään hyvää valmista ohjetta en löytänyt, joten sovelsin itse ja väitän, että tuli tähän asti parasta vegaanista ruokaa, mitä oon koskaan tehnyt. 
Syötin sapuskaa kaverille, joka myös sekaani ja meni ihan lihaversiosta tämä. Kehujakin tuli!

Rasilaisen hapankaaleihin pääset tutustumaan tästä:
http://www.rasilaisenhapankaali.fi/

Rasilaisen Hapankaali maksaa noin 3e/rasia

400g Rasilaisen Hapankaalia
1 Sipuli
4 Valkosipulinkynttä
3 Laakerilehteä
öljyä/margariinia
1 dl tummaa soijarouhetta
2 dl riisiä
Kasvisliemikuutio
5 dl vettä
suola
mustapippurirouhetta
valkopippurijauhetta
paprikamaustetta
sokeria
2 dl kaurakermaa

Kuullota hapankaali, sipuli, valkosipulit ja laakerilehdet pannulla öljyssä.
Lisää hieman vettä.
Anna muhia niin, että kaali ja sipulit ovat pehmenneet jonkin verran.
Lisää loput vedestä, liemikuutio, soijarouhe, riisi ja mausteet.
Lisää vettä tarvittaessa.
Keitä kannen alla niin kauan, että riisi on kypsää ja lisää vielä kaurakerma + kiehauta.

Helppoa, hyvää ja terrrrrveellistä!

Ei ehkä kaunein, mutta pirun hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti