tiistai 12. toukokuuta 2015

Vegaaninen kantarellikastike ja vadelma-kookos-smoothie

Äitienpäivänä oli kiva käydä pyörähtämässä Salossa dogelien kanssa. Mummulla ensin syötiin herkkuja ja juoruiltiin. Ihmetystä herätti, et jopa mummu kehui kaljuani. Siistii. Odotin jotain nurinaa, mutta ei. Hämmentävää, mut positiivista. 

Kaljukuvia lissää:
Sit suunnattiinkin porukoille syömään ja juoruumaan vähän lisää.
Visiitti oli varsin kannattava, koska sain lisäksi kassillisen herkkuja mukaan. Punaviinimarjoja (joku muuten joskus nauro, ku käytin tätä sanaa. Pitäis puhua punaherukoista muka - pah!), vadelmia, mustaviinimarjoja, kantarelleja, kotitekoista simaa kolme litraa, kissoille ja koirille herkkuja.
Ens viikonloppuna saan mm. esikäsiteltyjä korvasieniä mukaan! Jee! <3

Eilen sitten aloitin pakastimen tyhjentämisen. Kauhee nälkä ruokaa laittaessa, joten heitin 2 dl vadelmia ja 1/2 banaanin pakastimesta blenderiin. Päälle 2 dl vettä ja 1 dl kookosmaitoa. Ei ollu tarvetta lisämakeutukselle, meni siis sellaisenaan. 
Hyvvöö oli!


Samalla sit väsäilin hellalla askeettista, mutta oikein maittavaa kantarellikastiketta. 

Sipuliahan en voi käyttää, joten ensin hetken paistelin kuivalla pannulla n. 2 dl sulatettuja kantarelleja. Odottelin, et liika kosteus niistä haihtuu ja heitin oliiviöljyä joukkoon. Lissää paistelua hetken verran. Pari desiä vettä ja 2 dl kaurakermaa päälle. Suolaa, valkopippuria ja timjamia mausteeksi. 
Kiehautus ja naamaan riisin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti