keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Vegaaniset kokeilut tältä päivältä

Hola!

Oon tässä koittanut vähentää punaisen lihan käyttöä, koska se selkeesti vaikuttaa tohon IBS:n (ärtyvän suolen oireyhtymä). Olo onkin ollut paljon parempi.
Maitotuotteita en käytä enää lainkaan ruuanlaitossa, mut lempparijäätelöissä maitoa on, ni satunnaisesti eksyy elimistöön sitäkin.
Kaura-, soija-, riisi-, kookos- ja manteli"maitoja" (ja -kermoja) onkin niin hyvin tarjolla, ettei ole edes hankalaa ollut löytää korvaavaa tuotetta ruokakermoille yms.
Voita, smetanaa ja kuohukermaa on kyllä ikävä. Ne tekee ruuasta kuin ruuasta huikean hyvää. Jos siis löytyy jotain, millä sais samaa makua ruokiin ni saa vinkata. Ranskankerman korvike - Oatlyn Fraiche on ainaki ihan kamalaa! Mieluummin oon sit ilman. :D

Mulle ehkä pahin kaikista on ollu peruna, mut sipsiaddiktina on ollu ihan mahdotonta luopua kokonaan. Oon kokeillu kaikkia erilaisia juuressipsejä yms. mutta ei ne vaan oo sama asia. Koostumus on eri ja ne on makeampia.
Tänään oliki pakko kokeilla lehtikaalisipsejä, ku niitä niin moni on kehunut ja torilta sai sopivasti neljä pussia eurolla. Selkeä merkki siis!
Oli muuten oikeesti hyviä ja rapeitaki vielä. Vielä on kaks pussia käyttämättä - teen siis varmasti uudestaan vielä tällä viikolla. :3


Ostelin torilta jo pidempi aika sitten muutaman myskikurpitsan, enkä oo jaksanut niistä tehdä mitään. Nyt oli jääkaappi aika tyhjä, ni kehitin sitte tällaisen reseptin kaikesta jämästä, mitä oli kaapeissa. Olihan toi hyvää, et eipä siinä. Jäi vielä toinen jäljelle, ni ens kerralla heitän soijasuikaleita joukkoon.

Äh, mut nyt lopetan tän jaarittelun ja laitan ohjetta ja kuvia kehiin. :3

Lehtikaalisipsit mikrossa


Lehtikaalit revittynä ja maustettuna. 
2 pss (n. 120 g) lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
mausteita maun mukaan
(itse käytin suolaa, chiliä ja valkopippuria)

Pese lehtikaali ja kuivaa hyvin (olin laiska ja jätin tekemättä).
Irrota lehdistä kanta ja revi lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi.
Heitä palat oliiviöljyn kanssa lautaselle, kulhoon tms. ja sekoittele, niin että öljy on tasaisesti lehdillä. Levitä lehdet lautaselle ja ripottele mausteita päälle.
Laita mikroon kolmeksi minuutiksi - ja tadaa, valmista on!
Anna jäähtyä hetki ja nauti!

P.s. Lautanen on sitte kuuma, et kannattaa ottaa jollain muulla kuin paljaalla kädellä siitä kiinni (T. Tunari, joka melkeen sai rikottua Taika-lautasen, ku kättä vähän kirpaisi).
Tästä ohjeesta tulee muuten kaksi lautasellista sipsejä. :3

Valmiit lehtikaalisipsit! Namnam!
Kurpitsakastike ja riisi

Myskikurpitsa
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
Vettä
Ketsuppia
Kanelitanko
Korianteria
Garam Masala-mausteseosta
Suolaa
Mantelimaitoa
Chilikastiketta
Soijakastiketta

Tällaiset ainekset upotin tähän sapuskaan.
Kookosöljy, valkosipuli ja soijakastike muuten puuttuu kuvasta.
Kuori kurpitsa, poista siemenet (paahda kuivalla pannulla, namnam) ja pilko kurpitsan "liha" sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja pilko myös valkosipuli ja inkivääri.
Lisää kuumalle pannulle öljy ja heitä kanelitanko, laakerinlehdet, inkivääri, valkosipuli ja kurpitsanpalat joukkoon. Ruskista hetki.
Lisää vettä, chilikastiketta ja ketsuppia. Anna kiehua muutama minuutti. 
Lisää mausteet ja anna hautua kunnes kurpitsa on pehmeähköä. 
Lisää mantelimaito, kiehauta.

Tarjoa riisin kanssa ja mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella.

Lapioi ääntä kohti.



2 kommenttia:

  1. Oho oho noi lehtikaalisipsit vaikuttaa tosi hyviltä! :D Ite oon lehtikaalia käyttänyt vaan smoothieisiin :) Todistit taas sen, kuinka vegaaniruoka voi olla todella, todella herkullisen näköistä :)

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Oli tosi helppoja tehdä ja vei sipsihimon. :D

      Onpas sulla ihania kuvia Instassa! Sait uuden seuraajan. :3 <3

      Poista