perjantai 25. syyskuuta 2015

Kermainen Hoi Sin tofu

Käväisin Vegekaupassa ostoksilla tässä jokunen viikko takaperin ja mukaan tarttui mm. tofua. Tietenkään en nyt enää muista, et mitä tofua se oli, mut keltaisessa paketissa ja tais olla halvin. :D
Mungpapu-vermiselliä oli kaapissa valmiina, ku lähikauppana sattuu olemaan Asian Minimarket ja sieltä kaikkee tollasta saa tosi edullisesti. Josku Punnitse & Säästä-kaupasta ostin paketillisen, joka maksoi muistaakseni 5 euroa. Tolla oli hintaa muistaakseni 2,50e.

Hirveesti en tofua oo käyttänyt, koska en oo sitä missään ravintolassakaan vielä saanut sellaisena, et olis erityisen miellyttävää syödä. Ei ollut siis mitään odotuksia sapuskan suhteen, mut hyvää tuli! Jotenkin erilainen, kiinteämpi koostumus oli tässä tofussa, ku niissä mitä aiemmin oon syönyt.
Nomnom. 

Gluteeniton tä annos ei ole, koska tossa Hoi Sin-valmiskastikkeessa on vehnäjauhoa. En sitte alusta asti lähtenyt itse tekemään kastiketta, koska ei löytynyt kaapista mitään juoksevassa muodossa olevaa makeuttajaa, seesamiöljyä ja riisiviinietikkaa.
Kaupassa teki hirveesti mieli herneitä ja papuja, ni niihin sit sorruin pakastealtaalla (ja säilykeosastolla). Kääk! Hengissä kuitenkin edelleen. :3



Ainekset:

300g tofua
1ps vihannessekoitusta (porkkana, papu, herne, kukkakaali)
1-1,5dl Hoi Sin-kastiketta
Öljyä
Soijakastiketta
Kasvikerma
Suolaa
Chilitahnaa
Mungpapu-vermiselliä

Kuivaa tofu esim. talouspaperilla ja kuutioi. Paista sitten öljyssä. Ite heitin jo tässä vaiheessa soijakastiketta ja chilitahnaa joukkoon, jos siitä vaikka tofuunkin jotain tarttuis.
Sitten kun väriä on vähän tullut pintaan, niin heitä Hoi Sin-kastike ja vihannessekoitus joukkoon. 
Anna muhia kannen alla viitisen minuuttia ja heitä kasvikerma (kaurakermaa käytin itse) joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja soijakastiketta.
Tarjoa vermisellin kanssa. 

Nopea tehdä ja hyvääkin vielä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti