keskiviikko 18. toukokuuta 2016

1.4. - 14.5. Sloveniassa

Piiiiitkästä aikaa täällä!

1.4.-14.5. olin työharjoittelua suorittamassa Ljubljanassa. Olin erityiskoulun päiväkodin puolella pienryhmässä, jossa oli 5-7v lapsia. Koulu on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joilla on autismia, puhehäiriöitä ja/tai jotka ovat kuulovammaisia.
Tietenkään en koko kuutta viikkoa töissä viettänyt vaan reissailin ympäri maata ja kävin niin Italiassa kuin Kroatiassakin pyörähtämässä. 
Pääsin myös tutustumaan paikalliseen päivystykseen eräänä sunnuntai-iltana, tosin pitää vielä Suomessa käydä lääkärillä katsomassa, että kaikki on ok, koska eihän tä poskiontelontulehdus mihinkään ole hävinnyt, mutta ei siitä sen enempää.

Reissussa oli ihanaa ja kaikki oli niin uutta ja jännää, mut kyllä kotiin vaan oli ihana tulla. Tutut tavarat ympärillä, eläimet vieressä nukkumassa öisin, tutut lenkkeilymaisemat ja kävelylenkit koirien kanssa. Jopa aamulenkkejä oli ikävä, vaikken uskonut sen olevan mahdollista! 
Heti kotiin päästyäni sain tehdä kynnet ja ripset kaverille. Omat kynteni sain myös laitettua kuntoon. 
Hiuksetkin ehtivät olla luonnontilassa tammikuusta asti, joten nekin saivat kevätlookin. 
Sloveniaan on ehdottomasti päästävä vielä joskus uudestaan, ehkä ihan näin pitkää reissua ei silloin tarvitse tehdä, mutta esim. Triglavn kansallispuistossa olisi vielä paljon nähtävää ja rannikollakin muutama kiinnostava kaupunki.

Taidan tästä tehdä tällaisen pikapäivityksen lähinnä kuvien muodossa, koska toiseen blogiin (sloveniahereicome.blogspot.fi) olen jo kertonutkin reissusta paljon. 

Slovenia - Ljubljana

Slovenia - Piran


Slovenia - Koper
Slovenia - Bled
Slovenia - Ljubljana (Smarna Gora)

Slovenia - Ljubljana (Tivoli Park)


Slovenia - Gorje (Vintgar Gorge)


Slovenia - BohinjSlovenia - LjubljanaItalia - Trieste


Kroatia - Pula

Kroatia - Fazana


Kroatia - Brijunin kansallispuisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti